Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مریم محمدی روز یک‌شنبه در جلسه کمیته اضطراری آلودگی هوای استان همدان، افزود: حق آبه تلاب ها باید به موقع داده شود چرا که این موضوع تاثیر مستقم و زیادی در بروز پدیده گرد و غبار دارد.

وی اظهار داشت:‌ ریزگردها از روز جمعه نقاط مختلفی از کشور با اولویت مناطق غربی را فرا گرفته که در این مسیر با توجه به خشکی هر شهر، میزان غلظت آلودگی هوا تشدید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان تاکید کرد: هر چند افزایش غلظت گرد و غبار خطرناک است اما خطر و غلظت آن کمتر از آلاینده هایی است که به علت پدیده وارونگی دما نزدیک سطح زمین می شوند.

محمدی افزود: بارش باران بهاری پس از ۲ روز شاخص کیفی هوای استان همدان به جز کبودراهنگ را در وضعیت پاک و سالم قرار داد اما به یکباره ساعت یک بامداد امروز شاخص کیفی هوای همدان نیز بر روی عدد ۶۳۳ و ساعت پنج صبح بر روی عدد ۴۸۸ قرار گرفت.

به گفته وی، ثبت این اعداد در ساعات ابتدایی روز و زمانی که ترددی وجود ندارد نشان می دهد که تعطیلی مدارس و کاهش تردد وسایل نقلیه تاثیری در کاهش آلودگی هوا ندارد بلکه باید برنامه بلند مدت و یکسری محدودیت ها برای رفع این مشکل در نظر گرفت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان  با بیان اینکه وضعیت کیفی هوای همدان بهتر از دیگر استان های غربی نظیر ایلام، کرمانشاه و لرستان است، گفت: ماسک های معمولی تاثیر چندانی در جلوگیری از ورود  گرد و غبار به بدن ندارد بنابراین استفاده از ماسک های فیلتر دار دراین شرایط توصیه می شود.

محمدی افزود: نهاوند و ملایر آلوده ترین شهرهای استان در چند روز گذشته بودند همچنین در صورت ناسالم شدن وضعیت کیفی هوا برای گروه های حساس، باید مهدکودک ها تعطیل و کاهش فعالیت در فضای باز به اداره ورزش اطلاع داده شود. 

وی گفت: نیروگاه شهید مفتح متعهد به راه اندازی ایستگاه پایش کیفی هوا در شهرستان فامنین شده که امید می رود همکاری لازم برای نصب نمایشگر کیفی هوا در شهرستان ملایر را نیز داشته باشند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان نیز گفت: با وجود قرار گرفتن وضعیت کیفی هوای استان در شرایط ناسالم، میزان مراجعه بیماران دارای مشکلات قلبی و تنفسی به مراکز درمانی تغییری نداشته چرا که وضعیت کیفی هوا پیوسته در نوسان بوده و در بلند مدت اثر خود را نشان می دهد.

فاطمه ترکمان اسدی افزود: زدن ماسک برای پیشگیری از ابتلا به کرونا برگ برنده ای برای مواجهه با آلودگی هوا به شمار می رود.

وی با تاکید بر اینکه نیازمند تدوین سیاست کلان برای پیشگیری از بروز بحران هستیم، افزود: می توان نسبت به تغییر ساعات کاری ادارات، دورکاری بانوان شاغل باردار اقدام کرد یا با آموزش و فرهنگسازی از حضور افراد در فضا و مراکز رو باز جلوگیری شود.

به گفته اسدی، هر چند طبق گزارش محیط زیست تعطیلی مدارس تاثیری در کاهش آلودگی هوا ندارد اما هدف از طرح این موضوع حفظ سلامت دانش آموزان و کاهش مواجهه آنان با آلودگی هوا است که در این راستا حذف یا محدودیت در زمان زنگ تفریح پیشنهاد می شود.

به گزارش ایرنا، استان همدان دارای سه تالاب طبیعی شامل آق گل در ملایر، چم شور و پیرسلمان در اسدآباد بوده و مابقی تالاب ها فصلی هستند.

ورود توده گرد و غبار از روز جمعه به آسمان استان همدان، موجب آلودگی هوای منطقه شده است.

تاکنون ۴۸ هزار هکتار کانون گرد و غبار در استان همدان شناسایی شده که دشت های قهاوند، کبودرآهنگ، فامنین و آورزمان را شامل می شود.

برچسب‌ها استان همدان گرد و غبار اداره کل حفاظت محیط زیست همدان تالاب ها خشکسالی آلودگی هوا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: استان همدان گرد و غبار اداره کل حفاظت محیط زیست همدان استان همدان گرد و غبار اداره کل حفاظت محیط زیست همدان تالاب ها خشکسالی آلودگی هوا وضعیت کیفی هوا استان همدان آلودگی هوا گرد و غبار کیفی هوای محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۷۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند

مدیرکل محیط زیست استان کرمان، گفت: مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات آلودگی محیط زیست را برطرف می‌کند و این فرهنگ باید در جامعه نهادینه شود. - اخبار استانها -

مجتبی نیک‌طبع در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه امسال شاهد بارندگی‌های خوبی در سطح استان کرمان بودیم، اظهار داشت: اگر روند قبل ادامه داشت، امسال مشکلات و معضلات عدیده‌ای را در سطح استان در حوزه‌های مختلفی از جمله وقوع ریزگرد، تامین منابع غذایی، تامین آب حیات وحش و آب جوامع انسانی داشتیم و این بارندگی‌ها تا اندازه‌ای شرایط استان را بهبود بخشیده است.

وی با بیان اینکه 22 آوریل هر سال مصادف با سوم اردیبهشت به عنوان روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است، گفت: در کشور ما به این مناسبت از سوم تا نهم اردیبهشت‌ماه به عنوان هفته زمین پاک نامگذاری شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه محیط زیست به نوعی همه ابعاد زندگی بشر را در برمی‌گیرد، ادامه داد: محیط زیست چهار مولفه اصلی آب، خاک، هوا و تنوع زیستی را شامل می‌شود که هر چهار مولفه آن به طور مستقیم بر هم اثر می‌گذارند.

وی با بیان اینکه تخریب هر کدام از این مولفه‌ها باعث تخریب و ایجاد نواقصی در دیگر اجزای اکوسیستم می‌شود، افزود: در میان این چهار مولفه خاک به عنوان مادر رشد و نمو در سیاره زمین است و مباحث زیادی در این زمینه وجود دارد.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه آمارها نشان از آن دارد که در دو دهه اخیر و حتی دهه‌های قبل کارکردهای خوبی در حوزه محیط زیست نداشتیم، بیان کرد: بسیاری از گونه‌های گیاهی و جانوری نه تنها در کشور ما که در دنیا منقرض شده است.

وی با بیان اینکه اکوسیستم‌های آبی و خاکی به شدت تخریب شده است، افزود: این اتفاقات و مسائل سلامت روحی و جسمی جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده و امروز زمین به عنوان مادر حیات دستخوش تغییرات زیادی شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه اصلی‌ترین مولفه‌هایی که امروزه این تخریب را رقم می‌زند، فعالیت‌های معدنی، صنعتی و انسانی است، ادامه داد: در حوزه انسانی این تخریب‌ها شامل مواردی چون فرسایش‌ها در حوزه کشاورزی و تغییر کاربری‌ها است.

وی با بیان اینکه پسماند‌ها یکی از مهمترین چیزهایی هستند که جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده‌اند، گفت: اگر به موضوع پسماندها توجه جدی نکنیم با توجه به شدت و رشد جمعیتی که در دنیا داریم در دهه‌های بعد با مشکلات اساسی مواجه می‌شویم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه روزانه بین 56 تا 57 هزار تن زباله در کشور ما تولید می‌شود که چیزی در حدود 12 درصد آن پلاستیک است، بیان کرد: همه این پسماندها به صورت مستقیم و غیرمستقیم خاک و محیط زیست ما را آلوده می‌کند.

وی با بیان اینکه پسماندهای مختلفی در حوزه کشاورزی، پزشکی و خانگی داریم اما عموم مردم با پسماندهای خانگی سروکار دارند که بخش زیادی از پسماندها را شامل می‌شود، افزود: با مدیریت این پسماندها خیلی از مشکلات ما حل می‌شود اگر بتوانیم فرهنگ‌سازی در این حوزه را در سطح جامعه ارتقا دهیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه شعار امسال روز جهانی زمین پاک «سیاره زمین در برابر پلاستیک» است، گفت: در کشور ما نیز شعار هفته زمین پاک 1403 با عنوان «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین» نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه پلاستیک‌ها و مشتقات آن نقش زیادی در تخریب و آلودگی‌های زمین دارد، ادامه داد: برای مدیریت پسماندها نیازمند فرهنگ‌سازی در لایه‌های مختلف هستیم و در این حوزه راه زیادی در پیش داریم.

نیک‌طبع با اشاره به اینکه اعتقاد داریم که این کار را باید از سنین پایین و در مدارس آغاز کنیم تا شاهد نتایج مثبت آن باشیم، بیان کرد: به دنبال نهادینه کردن فرهنگ مدیریت پسماند در جامعه هستیم.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه