Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@04:43:15 GMT

هوای همدان در وضعیت قرمز

تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۲۰۲۹۳۸

هوای همدان در وضعیت قرمز

آلودگی هوا مهم‌ترین چالش زیست‌محیطی در کلان‌شهرها محسوب می‌شود که مشکلات بسیاری را برای سلامت شهروندان ایجاد کرده است از این رو کاهش میزان تردد خودروها و سوخت مصرفی می‌تواند به عنوان عاملی در مهار هوای ناسالم عمل کند.

آلودگی روزهای اخیر هوای همدان نشان می‌دهد اقداماتی که برای کاهش آلودگی هوای این کلان‌شهر انجام داده‌اند اثرگذار نبوده و باز هم برای نجات از این مخمصه باید دست به دعا برداشت تا باران و باد بیاید و شهر را نجات دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئولان اما انگشت انتقاد را به سمت شهروندان نشانه می‌روند، شهروندانی که قوانین و مقرراتی که برای کاهش آلودگی هوا وضع شده‌اند را دور می‌زنند.

معاینه فنی خودروها آخرین اقدام متولیان پاکی هوا برای کاهش آلودگی هوا است اقدامی که باز هم شهروندان آن را دور زده‌اند و متولیان اجرای آن تخلف کرده‌اند و مسوولان می‌گویند قرار است ناظری برای متولیان اجرای این طرح بگذارند. 

میزان غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون در ۲۴ ساعت گذشته در همدان بر روی شاخص ۱۶۶ قرار داشت.

شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شده است.

امروز یکم دی ماه هنگامی که سنسورهای تنها ایستگاه کیفیت سنجی شاخص هوای همدان برای AQI عدد ۱۶۶ را نشان داد، موجب شد مسئولان بدون درنگ کارگروه شرایط ویژه آلودگی هوای همدان را تشکیل دهند تا راهکاری برای کاهش این آلودگی پیدا کنند.

آلودگی هوا تداوم دارد

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست همدان روز یکشنبه در کارگروه شرایط ویژه آلودگی هوای همدان گفت: صبح روز یکشنبه شاخص کیفیت هوای همدان (AQI) ، حدود ۱۶۶ بود و برای بیشتر گروه ها در وضعیت هشدار قرار گرفت.

عادل عربی افزود: به دلیل سرمای زیاد همدان تداوم آلودگی را تا چند روز آینده در سطح شهر مشاهده خواهیم کرد.

وی با اشاره به اینکه در آذر ماه ۱۳۹۷، هشت روز ناسالم برای گروه‌های حساس داشتیم، عنوان کرد: آذرماه امسال سال ۲ روز ناسالم برای همه گروه ها و ۹ روز ناسالم برای افراد حساس داشتیم‌.

عربی با بیان اینکه اوج آلودگی هوای همدان روز شنبه ۳۰ آذر بود، ادامه داد: ساعت ۲۳ دیشب شاخص کیفیت هوای همدان ۱۸۲ بود و در اوج خود در ساعت یک بامداد شاخص کیفی هوا (AQI) این شهر به ۲۰۵ رسید.

معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست همدان اضافه کرد: ذرات ۲.۵ میکرون هوای همدان را در فصل سرد سال آلوده کرده که ناشی از سوخت‌های فسیلی و احتراق در خودروها است.

وی افزود: میزان ذرات کوچک تر ۲.۵ میکرون در هوا در ساعاتی از روز به ۲۰۵ پی ام نیز رسید اما شاخص کیفی وضعیت هوا بر اساس میانگین ۲۴ ساعت اعلام می‌شود.

عربی بیان کرد: هم اینک یک دستگاه سنجش وضعیت کیفی هوا در منطقه ای پُرترافیک قرار دارد که درصدد افزایش شمار این دستگاه ها به منظور پوشش و انتقال بهتر وضعیت کیفی هوا هستیم و در این راستا طرح شبکه پایش وضعیت کیفی هوای همدان تهیه و در کارگروه های مربوطه مطرح و بررسی می شود.

وارونگی هوا، عامل آلودگی

مدیرکل هواشناسی همدان نیز گفت: وارونگی دما، پدیده غالب چند روز آینده در همدان است که به دنبال آن هوای این شهر تا روز سه‌شنبه آتی پایدار و همراه با آلودگی هوا پیش‌بینی می‌شود.

وی اظهار داشت: پایداری هوا تا اواخر دوشنبه ادامه دارد و از روز سه‌شنبه با ناپایداری نسبی هوا، وزش ملایم باد برای برخی از نقاط استان پیش‌بینی می‌شود.

سعید باقری افزود: دید افقی در همدان بین ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر است، غبار تنها بر فراز آسمان شهر همدان قرار گرفته و اطراف شهر هوای سالم دارد.

وی ادامه داد: در تهران که دید افقی به کمتر از ۱۰ کیلومتر رسیده بود و  شاخص کیفیت هوا ۱۰۹ (AQI) بود و در حالی که این میزان در همدان ۱۵۵ ثبت شد.

مدیرکل هواشناسی همدان با اشاره به اینکه برای ارزیابی شاخص کیفی هوا یک ایستگاه کافی نیست، عنوان کرد: به نظر می‌رسد تنها دستگاه سنجش آلودگی هوا در همدان معیوب است و عددهای کیفیت سنجی هوا را اشتباه نمایش می‌دهد.

دستگاه ایستگاه سنجش کیفیت هوا راستی آزمایی شود

معاون امور هماهنگی و عمرانی استاندار همدان نیز گفت: تنها دستگاه ایستگاه سنجش کیفیت هوا باید راستی آزمایی شود و از سالم بودن آن مطمئن شد.

محمود رضا عراقی افزود: شرایط شهر همدان همچون تهران نیست اما با این وجود باید نکات پر اهمیت را برای جلوگیری از آلودگی این شهر اجرایی کنیم.

وی اظهار داشت: باید مطالعاتی در زمینه آلودگی هوای همدان صورت گیرد تا در آینده با گسترش شهر به مشکل برخورد نخوریم.

عراقی با اشاره به اینکه تعطیلی مدارس مشکل آلودگی هوا را از بین نمی‌برد، افزود: تعطیلی مدارس تبعات خاص خود را دارد و برای آموزش و پرورش مشکل ایجاد می‌کند.

وی عنوان کرد:مردم و دستگاه‌های اجرایی باید نکات پر اهمیت را برای کاهش میزان آلودگی هوا رعایت کنند.

معاون امور هماهنگی و عمرانی استاندار همدان افزود: محیط زیست تنها از یک نقطه پارامترهای اندازه‌گیری آلودگی هوا را اندازه می‌گیرد که باید برای جلوگیری از ایجاد مشکل، تعداد ایستگاه‌ها افزایش یابد.

وی تاکید کرد: به شهرداری همدان کمک می‌شود تا تعدادی ایستگاه سنجش آلودگی هوا در همدان اضافه کند.

گوگرد گازوئیل اتوبوس‌های درون شهری بالا است

مدیرعامل شرکت پخش فرآینده‌های نفتی منطقه همدان نیز گفت: بنزین و گازوییل به صورت عمده در سطح شهر توزیع و به عنوان یکی از سر منشا آلودگی هوای همدان به حساب می‌آیند.

امین روستایی با اشاره به اینکه همدان ۱۰ جایگاه تکلیفی عرضه گازوییل یورو دارد، افزود: با این حال، ۲۳جایگاه عرضه گازوییل یورو در این شهر فعال است که گوگرد موجود در آن بسیار پایین‌تر از گازوییل معمولی است.

وی با اشاره به اینکه براساس استاندارد یورو، عدد اکتان بنزین باید نزدیک به ۸۰ باشد، اظهار داشت: مصوبه توزیع بنزین یورو در همدان نداریم و به همین منظور، بنزین یورو در همدان توزیع نمی‌شود.

روستایی بیان کرد: اتوبوس‌های درون شهری گازوئیل معمولی استفاده می‌کنند که گوگرد موجود در آن بالای یک‌هزار است.

وی عنوان کرد: اتوبوس‌های سازمان اتوبوسرانی شهرداری همدان باید به سامانه عرصه گازوییل یورو متصل شوند تا میزان آلودگی حاصل از این اتوبوس‌ها کاهش یابد.

مدیرعامل شرکت پخش فرآینده‌های نفتی منطقه همدان تاکید کرد: شهرداری باید زیرساخت‌های لازم را برای عرضه گازوییل یورو، برای اتوبوس‌های درون شهری فراهم کند.

وی افزود: در مجموع هر فرآیند حاصل از احتراق، موجب آلودگی هوا می‌شود و تنها میزان غلظت این آلودگی متفاوت است.

مردم ماسک بزنند

همچنین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و رییس مرکز بهداشت همدان نیز گفت: در روزهای اخیر میزان مراجعه بیماران به دلیل آلودگی به مراکز درمانی افزایش نداشته است.

وی با اشاره به اینکه اجتناب از فعالیت‌های مخاطره انگیز به مردم همدان توصیه می‌شود، افزود: رعایت نکات پزشکی به بیماران قلبی و خاص توصیه می‌شود.

کرمی به مردم پیشنهاد کرد از ماسک‌های استاندارد استفاده کنند و ادامه داد: خودداری از هرگونه عملی که موجب آلودگی هوا شود و همچنین استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی ادامه داد:  برای کاهش میزان آلودگی هوا نیازمند فرهنگ‌سازی در زمینه استفاده از سیستم حمل و نقل عمومی و کاهش شمار خودروهای تک سرنشین هستیم.

خودروهای آلاینده توقیف می‌شوند

رییس پلیس راهور همدان نیز گفت: از روز شنبه ۳۰ آذر ماه، برخورد با خودروهای آلاینده آغاز شده است.

سرهنگ علی فکری اظهار داشت: در این رابطه ۱۵ دستگاه خودرو آلاینده هوا، در ۲۴ ساعت گذشته توقیف، و تعدادی نیز اعمال قانون شده است.

وی با اشاره به اینکه معاینه فنی خودرو ها باید به صورت ویژه کنترل شود، بیان کرد: زیرساخت‌های لازم برای اجرای طرح ترافیک زوج و فرد در همدان وجود ندارد.

سرهنگ فکری اضافه کرد: از رده خارج کردن خودروهای اسقاطی، به منظور پیشگیری از آلودگی هوا، باید در دستور کار دولت قرار گیرد.

وی گفت: استفاده از سوخت‌های یورو می‌تواند بخش عمده ای از آلودگی هوای همدان را کاهش دهد.

نماینده شهرداری همدان اواخر جلسه در کارگروه حاضر شد که مورد انتقاد معاون امور هماهنگی و عمرانی استانداری همدان قرار گرفت.

منبع: جماران

کلیدواژه: قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 آموزش و پرورش اتوبوس حفاظت محیط زیست خودرو قطر قیمت خودرو قیمت بنزین بودجه 99 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۰۲۹۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌یکشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ طی ساعات منتهی به ۸:۰۰ صبح شاخص کیفیت هوا با عدد ۹۶ در شرایط سالم (زرد) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۶۸ در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های کاوه با شاخص ۱۶۰ و دانشگاه صنعتی با شاخص ۱۵۹ ناسالم برای عموم (قرمز)، رهنان با شاخص ۱۲۳ و ولدان با شاخص ۱۲۰ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های پارک زمزم با شاخص ۸۵، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۷۱، انقلاب با شاخص ۶۶، کردآباد با شاخص ۶۰ و سپاهان‌شهر با شاخص ۵۵ سالم (زرد)، فیض با شاخص ۴۹، میرزاطاهر با شاخص ۴۳ و فرشادی با شاخص ۳۳ در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۹۶ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد، ایستگاه‌های خرازی با شاخص ۱۱۵ ناسالم (نارنجی)، احمدآباد با شاخص ۷۵ و پروین با شاخص ۳۸ (co۲) هوای پاک (سبز) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت سجزی با شاخص ۱۵۵ ناسالم (قرمز)، نجف‌آباد با شاخص ۱۲۱ ناسالم (نارنجی)، کاشان با شاخص ۹۸، قهجاورستان با شاخص ۹۹، مبارکه با شاخص ۵۲، خمینی‌شهر با شاخص ۵۹ و شاهین‌شهر با شاخص ۸۸ سالم (زرد)، ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و زرین‌شهر، دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، بررسی نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد طی امروز تا روز سه‌شنبه از شدت ناپایداری‌های جوی کاسته خواهد شد، سامانه بارش‌زا جدید طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه پیش‌بینی می‌شود. آسمان شهر اصفهان نیز امروز صاف تا کمی ابری از بعدازظهر افزایش ابر و وزش باد شدید همراه است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 748617

دیگر خبرها

  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ | هوا در این منطقه شرقی تهران پاک است
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت قرمز هوا در دو ایستگاه اصفهان
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس